قطعا همه ما برای یکبار هم که شده، به دندانپزشکی مراجعه کردیم؛ احتمالا شما هم متوجه شدید که یک دستیاری همیشه در کنار پزشک متخصص قرار دارد و وسایلی که دندانپزشک نیاز داشته باشد را به دستان او میدهد؛ البته علاوه بر این موارد، یکسری کارهای دیگری را نیز انجام میدهد.
برای همین، افرادی که قصد دارند به عنوان دستیار در کلینیکهای دندانپزشکی مشغول شوند، باید حتما با یکسری نکات آشنا باشند که وسایل دندانپزشکی هم یکی از آنهاست. در ادامه این مقاله از سایت مدچنل ، قصد داریم تا ببینم که وسایل دستیار دندانپزشک چیست و یک دستیار، باید با چه وسایلی آشنایی داشته باشد.
7 تا از وسایلی که دستیار دانپزشک باید با آنها آشنا باشد
قطعا وسایلهای حوزه دندانپزشکی، بسیار گسترده هستند و یک دستیار دندانپزشک، نیاز نیست که با همه آنها آشنا باشد. در ادامه این بخش، مهمترین لوازمی که هر دستیار دندانپزشک باید با آن آشنا باشد را به شما معرفی میکنیم:
1. آینه دندانپزشکی
حتی اگر شما به دندانپزشکی هم مراجعه نکرده باشید، قطعا چندین بار با این وسیله دندانپزشکی در فیلم و سریالها رو به رو شدید. آینه دندانپزشکی یکی از پرکاربردترین وسایل دندانپزشکی به شمار میرود که یک دسته فلزی دارد که در قسمت بالایی آن، یک آینه کوچکی قرار دارد.
دندانپزشک به کمک این وسیله، میتواند وضعیت داخل دهان بیمار را بررسی کند. همچنین در برخی لحظات نیاز است که دندانپزشک، زبان بیمار را جا به جا کند که این کار را نیز میتواند با همین وسیله انجام دهد.
2. سوند دندانپزشکی
سوند دندانپزشکی هم جزو وسایل دستیار دندانپزشک به شمار میرود که بعد از آینه، میتواند تبدیل به پرکاربردترین تجهیزات حوزه دندانپزشکی به شمار برود. دندانپزشک با استفاده از این وسیله، میتواند دندانهای بیمار را معاینه و هرگونه پوسیدگی در دندان بیمار را مشاهده کند.
البته این ابزار به غیر از پیدا کردن پوسیدگی دندان، برای بررسی سطح سلامت و سختی دندان هم مورد استفاده قرار میگیرد.
3. کندانسور
ابزارهای بسیار زیادی برای ترمیم آمالگام وجود دارد که از کندانسور میتوان به عنوان یکی از پرکاربردترین آنها اسم برد که دستیارهای دندانپزشک، باید با آن آشنا باشند. دندانپزشکان از کندانسور برای فشردن و متراکم کردن مادههای ترمیمی استفاده میکنند. البته کندانسورها در اندازه و ابعادهای مختلفی ساخته میشود.
4. کارور
یکی از ابزارهایی که هر دستیار دندانپزشکی باید با آن آشنا باشد، کارور است. این ابزار برای فرم دادن به ماده ترمیمی استفاده میشود. انوع مختلفی از کارورها وجود دارد که از نوع لوزی آن میتوان به عنوان پرکاربردترین آنها اسم برد.
5. برنشیر
از دیگر ابزارهای ترمیمی میتوان به برنشیر اشاره کرد که قبل از سخت شدن آمالگام و برای فرم دهی آن، کاربرد دارد. برنشیر هم به مانند کارور، انواع مختلفی دارد که نوع توپی، بیشتر از همه مورد استفاده قرار میگیرد.
6. الواتور پریوست
این ابزار دارای دو سر است که یک سر آن از قلم نوک تیز و یک سر آن هم از قلم پهن استفاده شده. در زمان جراحی، نیاز است که بعد از برش لثه، لثهها را از روی استخوان جدا کنند که این کار به عهده الواتور پریوست است.
7. فورسپس
ظاهر این ابزار، شیبه به انبردست است که کاربرد آن هم برای نگهداری و برداشتن اشیاء میباشد. معمولا زمانی از فورسپس استفاده میکنند که ناحیه جراحی دارای عمق زیادی باشد.