تغذیه جزو اصلیترین مواردی است که بدن هر شخصی به آن نیاز دارد. به طوری که حتی مصرف اشتباه آنها هم میتواند باعث ایجاد مشکلات مختلفی در جسم و روان شما شود. از طرفی دیگر، حتی تغذیه مناسب میتواند به بیماری و مشکلات مختلفی که در بدن شما وجود دارد نیز کمک کند تا مراحل درمان، سریعتر و بهتر انجام شود.
حالا اینکه چه تغذیهای را باید در چه بیماری داشته باشید دیگر مربوط میشود به افرادی که در این حوزه فعالیت دارند. یعنی متخصص و کارشناس تغذیه! ولی وظایف کارشناس تغذیه و متخصص تغذیه، یکسان نیست!
در ادامه این مقاله از سایت مد چنل قصد داریم تا تفاوت کارشناس تغذیه و متخصص تغذیه را به شما معرفی کنیم.
چه تفاوتی در میان کارشناس تغذیه و متخصص تغذیه وجود دارد؟
در دید اکثریت، هر شخصی که مدارک و مهارتهای لازم در زمینه تغذیه داشته باشد را با عنوان کارشناس تعذیه یا متخصص تغذیه میشناسند. ولی همانطور که در بالاتر هم توضیح دادیم، یکسری تفاوتهایی در میان این دو وجود دارد که بهتر است با آنها آگاه باشید. در ادامه، این موارد را به شما معرفی میکنیم:
متخصص تغذیه کیست؟
در مرحله اول، بهتر است ببینیم که متخصص تغذیه کیست. باید بدانید که متخصص تغذیه افرادی هستند که علم و آگاهی لازم را در تغذیه دارند که یعنی دورهها و کارآموزیهای لازم را به صورت کامل گذراندند.
این افراد میتوانند با ارائه یک برنامه غذایی خوب، به روند درمان بیماری و یا مشکلات مختلفی که در بدن شما وجود دارد کمک کنند. البته ما در پست *چگونه متخصص تغذیه شویم* به صورت کامل درباره این موضوع صحبت کردیم.
برای تبدیل شدن به متخصص تغذیه، نیازی نیست که حتما دورههای دانشگاهی را بگذرانید و شرکت در دورههای آنلاین معتبر هم میتواند جوابگو باشد. ما در سایت مدچنل، یک دوره آموزش مشاوره تغذیه و رژیم درمانی را به صورت رایگان منتشر کردیم که در صورت نیاز، میتوانید در این دوره شرکت کنید.
وظایف متخصص تغذیه چیست؟
در بالاتر وظایفت متخصص تغذیه را شرح دادیم؛ درواقع یک متخصص تغذیه باید ابتدا بیمار خودش را بررسی کنید تا با میزان سلامت بیمار، آشنا شود. همچنین باید موارد مختلفی به مانند جنسیت، سن و … را نیز بررسی کند و سپس بهترین برنامه غذایی را به بیمار خودش، ارائه دهد.
چون قاعدتا برنامه غذایی افرادی که بیماری قلبی دارند با افرادی که مریضی خاصی ندارند و قصد دارند تا چاق شوند، برابر نیست!
کارشناس تغذیه کیست؟
اکثر کارشناسان تغذیه، همان متخصصان تغذیه هستند. ولی با این فرق که مدارک خودشان را از دانشگاهها دریافت کردند و دورههای کارآموزی بسیار حرفهایتری را در مراکز معتبر بهداشتی و درمانی، گذراندند. البته مراحل تبدیل شدن به کارشناس تغذیه، میتواند بسیار طولانیتر از متخصص تغذیه باشد. چون باید تمامی دورههای دانشگاهی را طی کنید.
وظایف کارشناس تغذیه چیست؟
در ادامه بحث مربوط به تفاوت کارشناس تغذیه و متخصص تغذیه، بهتر است که با وظایف کارشناس تغذیه هم آشنا شویم. باید بدانید که تفاوت خاصی در میان وظایف کاری کارشناس و متخصص تغذیه وجود ندارد.
تنها تغییری که میتواند به چشم بخورد، مربوط به همان مدرک دانشگاهی میشود که کارشناسان تغذیه باید حتما آنها را داشته باشند.